Početna Zanimljivosti Uz ove korake ubrzajte vaš telefon do 50%

Uz ove korake ubrzajte vaš telefon do 50%

Očistite fotografije,videozapise i aplikacije koje ne koristite.

S vremena na vrijeme očisite vašu galeriju od fotografija koje su se tu nakupile slučajno i one koje su duplikati a svi ih redovno imamo.Aplikacije koje rijetko koristite ili baš nikako deinstalirajte,jer bezpotrebno u pozadini troše resurste vašeg uređaja.

U postavkama vašeg telefona pod odjeljkom Storage ili Memorija možete vidjeti sve aplikacije koje imate instalirane.Ona koja najviše zauzima koju ne kroistite obavezno obrišite .

Koristite zadani launcher/temu

Na google trgovini se nude razno razni launcheri (teme) koje mjenjaju izgled vašeg početnog zaslona i izgled latice sa aplikacijama. To dovodi do dodatnog usporavanja uređaja jer oni nisu optimizovani sa radom svakog uređaja pogotovo ako imate stariji uređaj .

Zatvarajte aplikacije, oslobodite RAM memoriju

Nakon učestalijeg korištenja uređaja uvedite u svoju naviku da prilikom odlaganja uređaja zatvorite sve prethodno korištene aplikacije i time ćete osloboditi ram memoriju i vaš uređaj će raditi puno bolje prilikom slijedećeg korištenja


Ponovno pokrenite uređaj

Zlatno pravilo je ukoliko nešto dobro ne radi – RESTARTUJ GA. Tako važi i sa pametnim telefonima. Nakon predhodno urađenih koraka restartujte telefon. To će dovesti do čišćenja cache memorije i zaustavljanja procesa koji su se u međuvremenu aktivirali. Nakon ponovnog pokretanja vaš uređaj će biti osvježen i radit će brže!

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
20,420,553
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on September 14, 2021 8:49 am