Početna Zanimljivosti Cetiri koraka za uspješniji radni dan !

Cetiri koraka za uspješniji radni dan !

Da bi vam radni dan bio uspješniji i da bi ga savladali sa manje napora potrebno je da odvojite svega nekoliko minuta svako jutro da bi vam radna produktivnost bila bolja,mentalno i fizicko zdravlje puno kvalitetnije i na kraju krajeva,da poslije napornog radnog dana ne osjecate pretjeran umor nego da ste spremni ići dalje!.

Ukoliko niste sami na radnom mjestu ili ured dijelite sa vise osoba dobro bi bilo da na posao dođete malo ranije ili da ovo obavite kod kuce i miru i tisini.

Prvi korak koji treba da učinite jeste da ugasite mobitel i da ga ostavite po strani jer je mobitel najveci uzrok stresa i nelagode,nakon toga zatvorite oči udahnite duboko nekoliko puta i dovedite svoje tijelo u stanje meditacije.

Drugi korak – PRAVILNO DIŠITE – Pravilno disanje dovodi do pravilnog opskrbljivanja svih mozdanih stanica kisikom i samim tim dovodite do harmonije u cijelom organizmu sto stvara osjecaj smirenosti i zadovoljstva.

Treci korak jeste organizacija. Za svaki dan ,osim kada odmarate, bi trebali imati notes sa radnim zadacima.Prioritete naznačite,ostale obaveze organizujte u skladu sa vašim slobodnim vremenom i mogućnostima i kada se naviknete na takav sistem zivota svaki dan cete zavrsavati lakse i imat cete veci osjecaj zadovoljstva jer cete vidjeti da je  vaš spisak radnih zadataka do kraja izvršen.

Cetvrti korak – Nakon organizacije radnog dana,ostavite sve,zatvorite oči i provedite minut u tišini i koncentraciji.

Nakon ovog jutarnjeg rituala,sa sigurnošću možemo reći da ćete u svom poslu biti barem duplo uspješniji jer kako kažu organizacija je pola posla! .Osim toga,vaše tijelo će biti spremnije za daljnje izazove i uživanje u ostatku dana sa prijateljima i porodicom.Uživajte! 

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,582,850
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 22, 2021 7:01 am