Početna Vijesti iz svijeta Shenzhen – prvi grad na svijetu koji je u potpunosti pokriven 5G...

Shenzhen – prvi grad na svijetu koji je u potpunosti pokriven 5G signalom .

Šta je to 5G mreža i koja je njena svrha?

Umjetna inteligencija je jedan od prednosti 5g mreže koja će se naglo razvijati i otvarat će velike mogućnosti na poljima zdravstva,industrije,obrazovanja i drugih društvenih djelatnosti. Citav sistem života će biti ubrzan i automatizovan.

Shenzhen – prvi grad na svijetu koji je u potpunosti pokriven 5G signalom gdje se tehnologija budućnosti brzinom svjetlosti razvija.Dok je Shenzhen postigao kompletnu pokrivenost 5g mrežom u većini drugih gradova svijeta stanovnici će još dugo čekati ovo unaprijeđenje. Između ostalog, Tencent i Huawei imaju sjedište u ovom gradu,kao vodeće kompanije za tehnologiju i mobilne uređaje.

Čak 46.000 osnovnih stanica 5G postavljeno je po gradu, ali iz izjava čelnika nije jasno hoće li signal doista stići do stanovnika na periferiji grada.

Nova tehnologija je također rezultat potpore Kineske vlade koja podržava ovakvak razvoj. Upotreba 5g mreže će doprinijeti u razvoju Kineske infrastrukture i industrije kao vodeće na svijetu. 5G je u Kini poznat još od novembra prošle godine a opisan je kao najveća mreža takve vrste na svijetu. Razvoj 5G mreže u Kini je u jednom momentu bio upitan zbog pandemije Corona virusa, koji je u tom periodu harao Kinom, ali taj razvoj je brzo nakon smirenja situacije nastavljen i svi su planovi i razvojni ciljevi izvršeni bez dugotrajnog odlaganja.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,658,000
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 27, 2021 6:57 am