Početna Vijesti iz svijeta Brisel: Otkazan sajam automobila zbog pandemije

Brisel: Otkazan sajam automobila zbog pandemije

Sajam automobila u Briselu, jedan od najvećih u svijetu, neće se održati 2021. godine zbog pandemije koronavirusa (COVID-19), prenosi Anadolu Agency (AA).

Većina automobilskih kompanija složila se sa činjenicom da sajam automobila u Briselu treba biti otkazan zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane koronavirusom. Shodno tome Automobilska federacija Belgije (FEBIAC), organizator briselskog sajma, otkazala je sajam koji je trebao biti održan od 15. do 24. januara 2021. godine.

U saopćenju se dodaje da „automobilska industrija trenutno prolazi kroz težak period i da će automobilskim kompanijama trebati vremena da se oporave od posljedica pandemije“.

Prošlogodišnji sajam na kojem je bilo izloženo preko 100 modela vozila na kojem su učestvovali proizvođači iz cijelog svijeta, na prostoru od 45000 kvadratnih metara ,posjetilo je negdje oko 600 hiljada ljudi,što je veoma značajna brojka shodno tome što se ove godine sajam neće održati.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,514,596
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 21, 2021 8:55 am