Početna Izdvojeno Amazon ostvario najveći prihod svih vremena

Amazon ostvario najveći prihod svih vremena

Jedna od najvećih internet trgovina,Amazon, krajem prošle godine ostvarila je najveći kvartalni prihod ikad, koji je prvi put premašio cifru 100 milijardi dolara.

Pandemija i restriktivne mjere koje su uvedene,doprinijele su tome da je internet kupovina naglo doživjela “bum”. Amazon je u svom izvještaju naveo da je od oktobra do decembra 2020. godine zabilježio prihode od 125,56 milijardi dolara.

Osim toga iz Amazona su najavili da će se Jeff Bezos ove godine povući sa mjesta generalnog direktora i preći na funkciju izvršnog predsjednika kompanije.

Kada pogledate naše finansijske rezultate, ono što zapravo vidite su dugogodišnji kumulativni rezultati inventivnosti. Amazon trenutno vidim kao najinventivniji ikada, što čini ovaj momenat optimalnim za tranziciju na vrhu” – napisao je Bezos u poruci upućenoj zaposlenima.

Amazon predviđa operativnu dobit za prva tri mjeseca tekuće fiskalne godine u rasponu od tri do 6,5 milijardi dolara i otprilike 2 milijarde dolara troškova povezanih sa Covidom.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Zašto i da li je Sarajevo vrijednije od ostatka države?

Dok se u Sarajevskom kantonu nabavljaju helikopteri vrijedni 30 miliona maraka, u Tuzlanskom kantonu skoro da je nemoguća misija nabaviti osnovna sredstva za rad...
COVID-19
21,912,716
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on February 26, 2021 12:33 am