Početna Izdvojeno U Srbiji drugi krug cijepljenja dok u BiH cijepljenje još nije u...

U Srbiji drugi krug cijepljenja dok u BiH cijepljenje još nije u planu

U Bosni i Hercegovini još nije ni počelo a u Srbiji sutra počinje primanje druge doze cjepiva protiv Covid-a 19, od čega je cjepivo protiv koronavirusa dosada primilo 544 000 ljudi.

Za primanje druge doze nije potrebna nova prijava jer su svi podaci registrirani prilikom prijavljivanja za cijepljenje putem portala eUprave ili telefonom, prenosi Nova.rs.

Jedan dio građana je primio prvu dozu a za primanje druge doze nije potrebna nova prijava jer su svi podaci registrirani prilikom prijavljivanja za cijepljenje putem portala eUprave ili telefonom, prenosi Nova.rs.

Kao i poslije primanja cjepiva, kod građana je moguće da se jave blaže reakcije, kao što su lokalni bol i crvenilo na mjestu uboda, povišena temperatura, opća slabost ili bolovi u zglobovima.

Pfizerovo cjepivo se daje u razmaku od tri tjedna. Za drugu dozu Sinofarmovog cjepiva proizvođač je predvidio da se daje u razmaku od dva do četiri tjedna od primanja prve doze, ali se u Srbiji daje u razmaku od tri tjedna. Druga doza ruskog cjepiva daje se između 21. i 28. dana od primanja prve doze,prenosi Nova.rs

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Zašto i da li je Sarajevo vrijednije od ostatka države?

Dok se u Sarajevskom kantonu nabavljaju helikopteri vrijedni 30 miliona maraka, u Tuzlanskom kantonu skoro da je nemoguća misija nabaviti osnovna sredstva za rad...
COVID-19
21,912,716
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on February 26, 2021 12:33 am