Početna Vijesti Šefik Džaferović porukom solidarnosti pružio podršku predsjedniku Republike Austrije Alexanderu Van der...

Šefik Džaferović porukom solidarnosti pružio podršku predsjedniku Republike Austrije Alexanderu Van der Bellenu

Bošnjački član predsjedništva Bosne i Hercegovine izrazio saučešće porodicama nevino ubijenih ljudi.

Šefik Džaferović kao predsjedavajući predsjedništva Bosne i Hercegovine je danas poslao poruku solidarnosti predsjedniku Republike Austrije, i oštro osudio teroristički napad u Beču.

Džaferović je u poruci napisao da je “duboko potresen i uznemiren, kao i svaki dobronamjeran čovjek, sinoćnjim terorističkim napadom u Beču”.

 „Najoštrije osuđujem teroristički atak na ljudske živote, slobodu i civilizacijske vrijednosti. Borba protiv terorizma i suprotstavljanje ideologijama zla, bez obzira ko stojao iza njih, naša je konstantna obaveza“,napisao je Šefik Džaferović u poruci predsjedniku Republike Austrije Alexanderu Van der Bellenu.

Između ostalog saosjeća se sa porodicama ubijenih ljudi i izražava iskreno saučešće,uz riječi podrške za što brži oporavak od nesreće koja ih je zadesila.

U ovim teškim trenucima u mislima smo sa prijateljskim narodom Austrije.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,715,934
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 24, 2021 9:49 am