Početna Vijesti BiH u nabavci vakcina protiv COVID-19

BiH u nabavci vakcina protiv COVID-19

Zahvaljujući izuzetnoj koordinaciji Ministarstva civilnih poslova BiH, delegacije Evropske unije u BiH i nadležnih zdravstvenih institucija entiteta, Bosna i Hercegovina je pozvana da iskaže potrebe za vakcinama protiv Covid-19 zaraznog oboljenja, a u sklopu EU mehanizma nabavke.

Slijedeći kontinuirane upite Ministarstva civilnih poslova BiH o mogućnosti uključenja Bosne i Hercegovine u EU mehanizam nabavke, Generalni direktorat za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije (DG NEAR), putem delegacije Evropske unije u BiH, pozvao je BiH da iskaže svoje potrebe za količinom vakcina.

Ovim pozivom, pored COVAX mehanizma, Bosni i Hercegovini se otvorila mogućnost da bude dio i EU mehanizma nabavke, što je glavni i jedini preduvjet maksimalne sigurnosti u procesu nabavke vakcina, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Od početka pregovora i otvorenih opcija za nabavku vakcina Ministarstvo civilnih poslova BiH pronalazi mehanizme kojim bi u najkraćem roku pomoglo građanima BiH, navodi se u saopćenju.

izvor(rtvslon.ba)

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,664,748
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 23, 2021 12:56 pm