Početna Sport Večeras odbojkaši Bosne i Hercegovine mjere snage sa Sjevernom Makedonijom

Večeras odbojkaši Bosne i Hercegovine mjere snage sa Sjevernom Makedonijom

Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u 18 sati započinje borbu za Evropsko prvenstvo. Nakon odrađenih priprema u Lukavcu odbojkaši BiH odlaze spremni na kvalifiakcijski turnir u Skoplju.


Napominjemo da je u ovim kvalifikacijama selekcija Danske trebala biti domaćin kvalifikacija ali su odustali od takmičenja i od održavanja kvalifikacija. Iz tog razloga oba turnira se održavaju u Sjevernoj Makedoniji,preciznije u Skoplju.

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine optimistično ulaze u ove kvalifikacije, a u taboru domaće selekcije smatraju da mogu doći do druge pozicije i prvog plasmana na Evropsko prvenstvo.Prema očekivanju, Turska je favorit za prvo mjesto.

“Vidimo svoju šansu u tome što na Evropsko prvenstvo ide i pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija iz sedam grupa. Mi smo i nepoznanica, sastav je novi i protivnici nemaju puno informacija o nama, dok smo mi gledali susret Sjeverne Makedonije i Bugarske. Svoju šansu upravo vidimo protiv Sjeverne Makedonije jer mislimo da nisu nešto više kvalitetniji od nas, iako su igrali Zlatnu ligu i plasirali su se na prošlo Evropsko prvenstvo. Imajući u vidu kvalitet naših reprezentativaca siguran sam da ćemo dati sve od sebe i mislim da ćemo biti veliko iznenađenje i da se prvi put plasiramo na Evropsko prvenstvo.” kazao je selektor Ifet Mahmutović.

Večeras u 18 sati naši reprezentativci igraju prvi susret sa Sjevernom Makedonijom,a sutra u istom terminu susreću sa reprezentacijom Turske.


Nakon samo jednog dana odmora na red dolaze uzvratne utakmice. 14. januara igraju uzvratni susret sa Sjevernom Makedonijom,a 15. januara sa Turskom.

(RTV Slon)

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
20,369,508
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on September 14, 2021 6:33 pm