Početna Servisne informacije Stanje na putevima 12.1.2021

Stanje na putevima 12.1.2021

U većem dijelu BIH danas se saobraća po mokrom i mjestimično klizavim kolovozu. Posebno upozoravamo na dionice u višim planinskim predjelima, na mostovima i vijaduktima, kao i na prilazima tunelima. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da posjeduju zimsku opremu.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BIH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

izvor(BIHAMK)

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Zašto i da li je Sarajevo vrijednije od ostatka države?

Dok se u Sarajevskom kantonu nabavljaju helikopteri vrijedni 30 miliona maraka, u Tuzlanskom kantonu skoro da je nemoguća misija nabaviti osnovna sredstva za rad...
COVID-19
21,915,495
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on February 26, 2021 1:34 am