Početna Politika Izetbegović:Trećeg entiteta neće biti

Izetbegović:Trećeg entiteta neće biti

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine govorio je za Hayat.

Neke od tema tokom razgovora bile su Dodikov zahtjev da se Izetbegović izvini srpskom narodu u BiH, o napadima na CIK, Aprilskom paketu, o promjenama i reformama u Stranci demokratske akcije.

Najaktuelnija tema u posljednjih nekoliko dana jeste izjava Izetbegovića zbog koje je Milorad Dodik tražio izvinjenje. Izetbegović je podsjetio da kada bi se Dodik izvinjavao za sve ono što treba da se izvine, to bi trajalo.

“Evo imaju podršku iz drugih zemalja, i šta će napraviti? Niti će Dodik razbiti Bosnu i Hercegovini, laže Srbe da će to uraditi pitanje je do kada će za njega glasati jer neće to isporučiti, niti će Dragan Čović dobiti ikada treći entitet niti će dobiti izborni zakon koji će zauvijek zakovati da se ništa u ovoj zemlji ne može uraditi bez HDZ-a, to je cilj. Samo nas može uvoditi u neke konflikte političke i neke zastoje, blokade koje koštaju sviju, koji tjeraju omladinu iz ove zemlje, koji osiromašuju ovu zemlju, slabe, slabe poziciju Hrvata. Ja se nadam jednom sarzijevanju i jednom drugačijem odnosu”, kazao je između ostalog Izetebgović.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,667,864
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 27, 2021 2:14 am