Obama: ako Biden pobijedi, SAD će imati “normalnog predsjednika”,

foto( Welcome to all and thank you for your visit ! ツ from Pixabay)

U  kampanji za kandidata za demokratskog predsjednika Joea Bidena, bivši američki predsjednik Barack Obama osudio je odgovor svog nasljednika Donalda Trumpa na pandemiju Covid-19 u zemlji, koja je trenutno najgore pogođena s najvećim brojem potvrđenih slučajeva i smrtnih slučajeva na svijetu .

Obraćajući se socijalno distanciranoj gužvi na skupu u Miamiju u subotu, Obama je rekao da će, ako Biden pobijedi, SAD imati “normalnog predsjednika”, izvijestila je web stranica The Hill.

“Nećemo imati predsjednika koji ljudima prijeti zatvorom jer ga samo kritiziraju”, rekao je bivši predsjednik.

Prema najnovijem anketnom prosjeku RealClear Politics, Biden je trenutno vodio Trumpa na Floridi za 1,4 % bodova ili 48,2 posto naprema 46,8 posto.

Subotnji skup bio je drugi za Obamine predizborne nastupe za Bidena, koji je bio njegov potpredsjednik od 20. siječnja 2009. do 20. siječnja 2017.

Usubotu, Trump je otputovao na Floridu kako bi osobno glasao za predsjedničke izbore 3. novembra

Trump je prošle godine preselio prebivalište i registraciju birača iz New Yorka na Floridu, odlučujuću državu za njegov ponovni izbor.

Na predsjedničkim izborima 2016. Trump je osvojio Floridu, glavnu ljuljačku državu, s 49,02 posto glasova, dok se njegova tadašnja demokratska suparnica Hillary Clinton približila s 47,82 posto glasačkih listića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *