Početna BiH Vlašić,omiljena zimska turistička destinacija

Vlašić,omiljena zimska turistička destinacija

U srcu planine Vlašić na nadmorskoj visini 1260m je davnih 70-tih godina prošlog stoljeća osnovan Sportsko – rekreativni centar “Babanovac” .

Babanovac je planinsko turističko mjesto sa preko 1.000 objekata .U zimskom periodu posebno je pogodan rekreativcima, a idealan je za porodičan odmor,skijanje,šetnju,planinarenje i slično.

Nakon posjete je nemoguće da se ne vratite ponovo,jer Babanovac i Markovac nude nekoliko fantastičnih staza za skijanje,a osim skijanja nude i raznolik društveni sadržaj od raznih hotela,restorana,popularnih ćevabdžinica, škola skijanja,igraona i slično.

Ukoliko ste početnik u skijanju i treba vam učitelj skijanja,ljubazno osoblje,profesionalnost i kvalitet će vas definitivno dočekati u Pansion & Ski rent “A&M” Vlašić ,koji osim škole skijanja nude i apartmane i ski rent.

Prirodne ljepote, turistička ponuda koja se razvija i unapređuje te gostoljubljivost turističkih radnika i stanovništva dalo je prepoznatljivost planine Vlašić i van okvira BiH gdje pored tradicionalnih gostiju iz Hrvatske i Srbije, planinu pohode Slovenci, Mađari, Turci, turisti iz zemalja Arapskog zaljeva, te u uzlaznoj putanji su posjete turista iz zemalja zapadne Europe.

Fotogalerija Vlašića kreirana u Januaru 2021. godine

foto(bhnovosti.com).Dozvoljeno preuzimanje slika uz obavezno navođenje autora bhnovosti.com

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,658,000
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 27, 2021 6:57 am