Početna Izdvojeno Tegeltija:Trebali smo raditi manje a više komunicirati s javnošću....

Tegeltija:Trebali smo raditi manje a više komunicirati s javnošću….

Inicijativa poslanika iz opozicionih partija za smjenu Vijeća ministara nije prihvaćena od strane predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Tokom poslaničke rasprave opozicija je iznijela brojne zamjerke na rad trenutnog saziva Vijeća ministara,ali su iznijeli i pozitivne stvari zbog kojih ipak većina misli da trenutni saziv treba nastaviti obnašati dužnost ministara.


Za smjenu glasalo je 13 zastupnika, 25 je bilo protiv, dok su tri bila suzdržana.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija tvrdi da jedini nedostatak trenutnog saziva Vijeća ministara jeste taj da je postojao manjak komunikacije s javnošću.

– Trebali smo raditi manje a više komunicirati s javnošću i tada biste nam priznali da smo radimo kako treba. Ovaj saziv Vijeća ministara treba i može bolje, ali treba nam više podrške i uvažavanja – rekao je Tegeltija.

Dodao je da je siguran da većina građana BiH želi Vijeće ministara koje je mjesto dogovora, kompromisa i rješavanja životnih problema.

Jednu od brojnih kritika na rad Vijeća ministara Bosne i Hercegovine iznio je poslanik Socijaldemokratske partije Saša Magazinović ističući da se Vijeće ministara Bosne i Hercegovine “ponaša kao nevladina organizacija koja posmatra šta se dešava i eventualno zauzima svoj stav”.

– Razloga za smjenu itekako ima, ponajviše zbog katastrofalnog upravljanja migrantskom krizom i krizom izazvanom pandemijom koronavirusa. Teret migrantske krize prebacili su na Unsko-sanski kanton koji za to nema ni nadležnost ni novac – istakao je Magazinović.

Okosnicu vlasti na državnom nivou čine Stranka demokratske akcije (SDA),Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) s njihovim koalicionim partnerima, a zahtjev su podnijeli poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) ,Nezavisnog bloka (NB) i Naše stranke.

(RTV Slon)

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,658,000
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 27, 2021 6:57 am