Početna Crna Hronika IZDVOJENO | Doznajte zašto je obustavljena instalacija respiratora u Sarajevu i Goraždu

IZDVOJENO | Doznajte zašto je obustavljena instalacija respiratora u Sarajevu i Goraždu

U protekla 24 sata svjedoci smo velike medijske „hajke“ oko spornih respiratora u Kantonalnoj bolnici Goražde i UKCS Sarajevo.
Afera „respiratori“ koja je prije par mjeseci pogodila cijeli reon ,ponovo doživljava svoju popularnost.Podsjećamo da je vlada FBIH izdvojila 10,5 miliona KM za nabavku respiratora preko firme „malina“ čiji je vlasnik Fikret Hodžić,ali ta informacija je već svima nama itekako poznata.

Postavlja se pitanje zašto se ponovo digla „hampa“ u državi i medijima. Razlog tome je neispravnost respiratora koji su naponom došli na instalaciju. Oko svih spornih radnji se dosada dizala velika prašina,a sada nakon utvrđenih neispravnosti uređaja tek imamo problem.

Dva respiratora koja su trebala biti instalirana u Kantonalnoj bolnici Goraže jučer su odgođena zbog,kako nezvanično saznaje Klix,neispravnosti.

Osim njih, u Sarajevu je trebalo biti instalirano čak 16 navedenih uređaja ali i njihova instalacija je odgođena iz razloga što pokazuju iste parametre kao i oni u KB Goražde,saznaje Avaz. Po svemu sudeći,respiratori koji su plaćeni 10.5 miliona,mogli bi da ostanu u svojim kutijama i da kupe prašinu u nekom skladištu,ukoliko kojim slučajem, opet kažemo , ne budu pronađeni besplatni serviseri…

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
20,434,343
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on September 17, 2021 11:57 pm