Početna Gradačac Dervišagić najavio značajan razvoj Gradačca

Dervišagić najavio značajan razvoj Gradačca

U 2021. godini Gradačac očekuje nekoliko značajnijih projekata. Planiran je  početak radova na rekonstrukciji cementne mreže u gradu za koje je izdvojeno 5 miliona KM.

Radit će se i na izgradnji 39 putnih pravaca u većini mjesnih zajednica. Vrijednost projekta je nešto više od 2 miliona KM.  Osim ovih, planiran je i završetak vodovodne mreže u južnom dijelu grada kao i rekonstrukcija kompleksa kule Huseina Kapetana Gradaščevića.

Uprkos tome što Gradačac još uvijek nema usvojen budžet, iz Gradske uprave ističu kako je u planu realizacija brojnih projekata. Neki su započeti u 2020., dok će novi početak imati u tekućoj godini.

Razlog zbog čega prošlogodišnji projekti nisu u potpunosti realizovani je negativan uticaj pandemije koronavirusa, koja je usporila proces javnih nabavki. Realizacijom  projekata poboljšat će se kvalitet života na ovom području.

“Najveći projekti koji u 2021. godini očekuju grad Gradačac su radovi na završetku vodovodne mreže u južnom dijelu grada Gradačac. Očekujemo da naseljena mjesta Rajska i druga mjesta  budu uključeni u ovaj projekt. Pored toga izabran je i izvođač i uveden u posao. Ovih dana očekujemo početak radova na rekonstrukciji azbest-cementne mreže u gradu, dakle investicija od oko 5 miliona KM koja bi trebala da se realizuje u ovoj i u narednoj godini da se završi”, izjavio Dervišagić

Pažnja  će se usmjeriti i na  obnovu Starog grada u Gradačcu. Rekonstruisat će se i  nekoliko putnih pravaca, za čiju realizaciju se još čeka dozvola od viših nivoa vlasti.

“Također mi smo izabrali izvođača za izgradnju 39 putnih pravaca u brojnim mjesnim zajednicama na području grada Gradačac, dakle investicija od oko 2,2 miliona KM i to je također jedan značajan projekt koji nas očekuje u ovoj godini. Očekujemo da ove godine krene i rekonstrukcija starog grada u Gradačcu kompleksa kule Huseina Kapetana Gradaščevića za šta su osigurana određena sredstva, urađeno, projektovano, dokumenotvano i očekujemo određene dozvole sa viših nivoa.  Taj projekt je krenuo i očekujemo da u ovoj godini da kompleks starog grada rekonstruišemo odnosno uradimo kao što smo i planirali”, istakao je Dervišagić.

izvor(rtvtk)

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
20,382,492
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on September 13, 2021 10:01 pm