Početna Gradačac Da li se sprema nova većina u Gradskom Vijeću Gradačac

Da li se sprema nova većina u Gradskom Vijeću Gradačac

Poslije sjednice na kojoj je usvojen Budžet Grada Gradačac za 2021. godinu u iznosu od 18.496.399 miliona KM ,sve više se priča o udarnoj vijesti koju je prije par dana prenio portal Gradačački glas kako postoji mogućnost o eventualnom sklapanju nove koalicije tj. nove gradske većine koju bi činili SDP,RDS i PDA.

Poslije usvajanja Budžeta Grada Gradačac u iznosu od 18.496.399 miliona KM i nakon što je usvojen je i „Prijedlog odluke o izvršenju Budžeta Grada Gradačac za 2021. godinu “ – dokument koji omogućava njegovo izvršenje, sjednica Gradskog vijeća Grada Gradačac je naglo prekinuta na zahtjev SDP-a zbog, kako su naveli, opširnog dnevnog reda, složenosti materijala i uzimajući u obzir epidemiološku situaciju.

U ove razloge svi sumnjaju a neizvjesno je kada će biti i njen nastavak s obzirom da je sjednica imala 29. tačaka.

Kako nezvanično saznajemo došlo je do neslaganja unutar vladajuće koalicije u Gradskom vijeću zbog čega se sve više spominje nova većina koju bi činili SDP, PDA i RDS

Sve je upitno,ni iz jedne stranke se ne oglašavaju povodom toga. Malo neobična “kombinacija” ako uzmemo u obzir međusobne optužbe između PDA,RDS-a i SDP-a u predizbornoj kampanji.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
20,418,912
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on September 18, 2021 12:58 pm