Početna Crna Hronika Zaplijenjene veće količine droge na području Tuzle i Gračanice

Zaplijenjene veće količine droge na području Tuzle i Gračanice

Policijski službenici Uprave policije MUP TK u ponedjeljak su izvršili pretres stana u Tuzli koji koristi F.D., rođen 1992.godine i tom prilikom je pronađena jedna veća pvc. kesa sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”, jedno pvc. pakovanje sa istim sadržajem, jedno pvc. pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin”, digitalna vaga i mobilni telefon.

Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti, a službenici navedenog Odsjeka nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovog događaja, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen odgovarajući izvještaj.

Istog dana, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica i PS Doboj Istok su u Gračanici izvršili pretres bez naredbe lica O.A., rođen 1995.godine iz Stjepan Polja, grad Gračanica kod kojeg su pronašli dva pakovanja načinjena od pvc. folije sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin”.

O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su službenici navedenog Odjeljenja.

(UP MUP TK)

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,688,841
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 23, 2021 7:54 pm