Početna Crna Hronika MUP TK | Dva krivična djela teška krađa

MUP TK | Dva krivična djela teška krađa

Jučer je (14.01.2021.godine) oko 20:40 sati PS Čelić je zaprimila prijavu da je u toku provala u pomoćni objekat porodične kuće na području opštine Čelić. Postupajući po navedenoj prijavi, policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Čelić su na licu mjesta zatekli dva lica A.M., rođen 1993.godine nastanjen na području opštine Lopare i E.H., rođen 1989.godine nastanjen na području Brčko distrikta BiH, koji su se pokušali udaljiti sa mjesta događaja nakon uočavanja prijavitelja.

Nad A.M. i E.H. je izvršena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da su, s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, počinili KD Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a u vezi sa članom 28. (pokušaj) istog Zakona.

Nakon kriminalističke obrade, E.H. je službenicima policije dobrovoljno predao otuđene predmete koji su pronađeni prilikom pregleda vozila koje su navedena lica koristila, a koja potiču iz drugog krivičnog djela Teška krađa, počinjenog nad prostorijama pilane na području opštine Čelić.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a policijski službenici nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela, te će nakon kompletiranja istih Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona podnijeti odgovarajući Izvještaj.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
20,347,242
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on September 16, 2021 6:24 am