Početna BiH U Modriči izgradnja bazena u vrijednosti 2 miliona KM, u Gradačcu ni...

U Modriči izgradnja bazena u vrijednosti 2 miliona KM, u Gradačcu ni priče o tome

Humanitarna organizacija “Obervalis – djeca našeg svijeta” u saradnji sa Opštinom Modriča zajedno će finansirati izgradnju bazena zatvorenog tipa u Modriči u vrijednosti od 2.000.000,00KM.

Dogovor je sklopljen na sastanku predsjednika ove fondacije Jozefa Fuksa i načelnika Modriče Jovice Radulovića.Radulović je naveo da će opština obezbijediti zemljište, finansirati izradu projektne dokumentacije i većeg dijela radova na bazenu, koji bi do kraja godine mogao biti završen.

Uvažili smo želju Fondacije da zatvoreni bazen bude izgrađen u blizini Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, Dječijeg obdaništa i kafeterije, koji su izgrađeni donatorskim sredstvima Fondacije 2015. i 2017. godine“, izjavio je Radulović

On je istakao da će lokalna uprava narednih dana intenzivirati izradu glavnog projekta za bazen, koji će se graditi na prostoru između Sportske dvorane i Dječijeg obdaništa i predstavljaće dio kompleska simbolično nazvan “Mini-grad Observalis”.


Dječije obdanište, Dnevni centar i kafeterija vezani su za potrebe djece sa smetnjama u razvoju, kao i bazen koji je potreban ovoj djeci, zbog čega će Fondacija učestvovati u finansiranju izgradnje dijela bazena koje će koristiti ova djeca“, naveo je Fuks.

On je napomenuo da će početak radova zavisiti od projekta, o kome će se tokom boravka u Modriči dogovarati sa rukovodstvom opštine.Fuks je dodao da je tokom osam godina, koliko dolazi u Modriču, zavolio ovaj grad, njene građane, a posebno djecu.

Delegaciji fondacije, u kojoj je bio Modričanin Branko Vidić, koji živi i radi u pokrajini Valis u Švajcarskoj, pokretač saradnje Fondacije “Obervalis – djeca našeg svijeta” i opštine Modriča, predstavljeno je idejno rješenje bazena, nakon čega je sa načelnikom i članovima kabineta delegacija posjetila lokaciju na kojoj će se graditi, te Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama.

Izvor: Akta

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
20,376,085
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on September 20, 2021 7:12 am