Početna BiH Novi selektor koji ne obećava mnogo...

Novi selektor koji ne obećava mnogo…

Nakon četvrte sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine napokon donešena odluka.

Ivaylo Petev je prijedlog Zvjezdana Misimovića,međutim poznato je da je Petev ustvari želja Vice Željkovića,prvog čovjeka fudbala u entitetu RS,a budućeg predsjednika FSBiH.

Iako je Sergej Barbarez bio ogromno želja javnosti,reprezentativaca i naravno navijača ipak nije izabran za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine. Bugarin je na kraju dobio veću podršku stručne komisije.


Ivaylo je prvobitno trebao da vrši ulogu menadžera,da se preko njega kroji spisak reprezentativaca.

Jedan je od trenera čiji je najkraći angažman trajao svega jedan dan.

Ekipa “Levski” iz Sofije ga je angažovala 8.oktobra 2013.,a zbog njegovih ranijih izjava u medijima stao je na žulj navijačima.Kada je bilo njegovo predstavljanje navijači su upali u konferencijsku salu,skinuli klupsku opremu i njega istjerali iz prostorije. Da bi Petev dan poslije podnio ostavku na mjestu trenera.

Bugarin je radio i u zagrebačkom Dinamu. Avantura je završila neslavno.
Bugarin se nije proslavio ni u HNL,iako se radilo o zagrebačkom Dinamu rezultati su bili katastrofalni. Nakon 11 godina postaje prvi trener koji nije osvojio niti jedan trofej,te su ga brže bolje smijenili i “otjerali” iz kluba.


Debi na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine Petev će imati 24.marta kada Zmajevi igraju protiv Finske u gostima. To je ujedno i pocetak kvalifikacija za Mundijal.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
20,383,249
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on September 16, 2021 10:27 pm