Početna BiH Akcija FUP-e, uhapšena jedna osoba, u toku pretresi

Akcija FUP-e, uhapšena jedna osoba, u toku pretresi

Policijski službenici Federalne uprave policije od ranih jutarnjih sati, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zaničko-dobojskog kantona, poduzimaju aktivnosti iz svoje nadležnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “RIO”, vezano za dokumentovanje lica i krivičnog djela “Nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

U sklopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Zavidovićima vrši se pretres stana i pratećih objekata na području općine Zavidovići koje koristi osumnjičena osoba, koja je danas uhapšena prilikom realizacije spomenutih aktivnosti, a isto je od ranije poznato policijskim organima.

Prilikom pretresa do sada je pronađena i oduzeta oprema za laboratorij namjenjen za uzgoj opojne droge „Cannabis Sativa L“, cca. 1 kg zeljaste materija koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“ pripremljenu za dalju uličnu prodaju, cca 0.5 kg materije koja asocira na opojnu drogu „Amfetamin“, automatska puška i municija za istu, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

- Advertisment -

Najnovije vijesti iz BiH

Od posljedica korona virusa preminuo dr. Suvad Dedić načelnik Klinke za plućne bolesti UKC-a Tuzla

Jedan od najcjenjenijih doktora u Tuzli Prof. dr. med. sc. prim Suvad Dedić, načelnik Klinke za plućne bolesti UKC Tuzla, danas je preminuo uslijed...
COVID-19
19,656,689
Aktivni slučajevi u svijetu
Updated on October 22, 2021 5:23 pm