Zvizdić: Na narednoj sjednici imenovanja rukovodilaca u policijskim agencijama

b_180416126.jpgv1
Foto: K. S./Klix.ba
Predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić izjavio je danas u Sarajevu da nije bilo konsenzusa da se na današnjoj sjednici ove institucije razmatra pitanje imenovanja rukovodilaca u policijskim agencijama na nivou BiH i da očekuje da se ovo pitanje riješi na narednoj sjednici.
“Riječ je o pitanju bitnom za normalno funkcionisanje važnih agencija”, istakao je Zvizdić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je od ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića dobijena informacija da neće biti nikakvih problema zbog isteka mandata trenutnim rukovodiocima policijskih agencija i da oni nastavljaju normalno funkcionisati do imenovanja novih.

“Mektić je zatražio da se ta imenovanja obave na narednoj sjednici Vijeća ministara. Dio članova Vijeća ministara mislio je da to treba uraditi na ovoj sjednici, ali nismo postigli konsenzus da ova tačka bude na današnjem dnevnom redu, zbog čega je prolongirana za narednu sjednicu”, precizirao je Zvizdić.

On je rekao je da vjeruje da je Nezavisni odbor kvalitetno uradio svoj posao i izabrao najbolje i najstručnije ljude sa najvećim i najkvalitetnijim iskustvom te da je rang-lista formirana u skladu sa profesionalnim standardima.

“Što se mene tiče, na idućoj sjednicu ću glasati za onu rang-listu koju je dostavio Nezavisni odbor, odnosno koju će dostaviti ministar sigurnosti”, zaključio je Zvizdić.

U tri policijske agencije treba da bude imenovano pet novih rukovodilaca-direktor i dva zamjenika direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, direktor i zamjenik direktora Granične policije te zamjenik direktora Agencije za istrage i zaštitu.

b_180416100.jpgv1

Četiri osobe uhapšene, planirali napad na turski konzulat u Rotterdamu

b_180416126.jpgv1

Zvizdić: Na narednoj sjednici imenovanja rukovodilaca u policijskim agencijama