Zmajevi u martu dogovorili mečeve protiv Bugarske i vjerovatno Senegala

1517684351_b_180203088.jpg
Nogometna reprezentacija BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba) (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine dogovorila je dvije prijateljske utakmice za mjesec mart, a Zmajevi će snage odmjeriti protiv Bugarske i vrlo vjerovatno Senegala.
Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je selektor nogometne reprezentacije Robert Prosinečki koji je kazao da je susret protiv Bugarske već dogovoren, a da je za meč protiv Senegala ostalo samo da se dogovore neki detalji.

Susret protiv Bugarske igra se 23. marta u Sofiji dok ćemo protiv Senegala igrati u Francuskoj četiri dana poslije.

“U martu nas očekuju dva susreta. Prvi je protiv Bugarske koji se igra 23. marta u Sofiji, dok ćemo drugi meč vrlo vjerovatno igrati protiv Senegala četiri dana poslije u Francuskoj”, kazao je Prosinečki.

Zvanična potvrda za meč protiv Senegala trebala bi biti u narednim danima, međutim prema riječima selektora ta reprezentacija će vrlo vjerovatno biti naš drugi protivnik.

Prosinečki je debitovao na klupi Zmajeva 29. januara u meču protiv SAD, a susret u Sofiji bit će mu prvi susret na klupi Zmajeva koji je zakazan u FIFA-inom terminu što znači da bi na raspolaganju trebao imati standardne reprezentativce na koje nije mogao računati tokom američke tueje.

b_180203079.jpgv1

Daniel Andre Tande slavio na skakaonici u Willingenu

1517684351_b_180203088.jpg

Zmajevi u martu dogovorili mečeve protiv Bugarske i vjerovatno Senegala