Ženska stonoteniska reprezentacija BiH upisala dvije pobjede i poraz na SP

b_180430093.jpgv1
Ženska stonoteniska reprezentacija BiH
Ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine trenutno u Halmstadu učestvuje na 54. izdanju Svjetskog prvenstva, gdje je u prva dva kola upisala dvije pobjede i poraz.
Na ovom renomiranoj smotri najboljih u Trećoj diviziji boje BiH u Švedskoj predvode sjajna Emina Hadžiahmetović, Snežana Marković i Sanja Milojica, dok sa ekipom kao trener uz ekipu Amela Hadžiahmetović Mujezinović.

Naše najbolje stonoteniske će pokušati izboriti prvo mjesto i plasman u viši rang u konkurenciji Norveške, Velsa, Maldiva, Šri Lanke i Bangladeša.

U prvom kolu BiH je sa 1:3 poražena od Velsa, da bi u naredna dva kola ostvarila pobjede, protiv Šri Lanke sa 3:1 te danas nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe).

Do kraja grupne faze Emina Hadžiahmetović i ostale reprezentativke imat će još dva duela, sutra protiv Maldiva te na kraju protiv Norveške.

“Još imamo šansi da se plasiramo u Drugu diviziju i pored poraza na startu od Velsa. Ključni meč igramo protiv Norveške u petom kolu”, kazala je trener Amela Hadžiahmetović Mujezinović iz Halmstada.

1525100609_b_180430097.jpg

Pripadnici Oružanih snaga BiH uskoro na vježbi "Budna straža" u SAD-u

b_180430093.jpgv1

Ženska stonoteniska reprezentacija BiH upisala dvije pobjede i poraz na SP