Zdravi puding od čokolade i avokada možete napraviti za minutu

b_181031092.jpgv1
Foto: Instagram
Da postoje poslastice koje mogu biti zdrave čist dokaz je i puding od avokada i čokolade. Naime, avokado može uravnotežiti hormone, potaknuti metabolizam i pomoći u borbi protiv bolesti.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Također, avokado sadrži biljne sterole kao što je beta-sitosterol koji ima antiestrogena svojstva. Dakle, avokado može povećati nivo progesterona kod žena i nivo testosterona kod muškaraca.

Osim toga, avokado ima veoma moćna svojstva protiv starenja, veliki je izvor zdrave sirove masti te u sebi sadrži vlakna, kalij ( kojeg ima dvostruko više nego u banani), vitamin E, kompleks vitamina B, folnu kiselinu, kalcij, magnezij, natrij i željezo.

Avokado posjeduje antibakterijska i antifungalna svojstva koja pomažu u održavanju zdravog imunološkog sistema. Avokado je dobar izvor lecitina aminokiseline, koji sprečava preopterećenje jetre, pomaže u balansiranju tjelesne mase i pojačava funkciju mozga.

Sastojci koji će vam biti potrebni da napravite čokoladni avokado puding:

3 velika mekana i zrela avokada
1/4 šoljice kakao praha
3-6 kašika kokosovog mlijeka
1 kašičica ekstrakta vanilije
2 kašičice kokosovog ulja
2 kašike meda

Način pripreme:

Avokado, kakao u prahu, kokosovo mlijeko, vaniliju, kokosovo ulje i med stavite u blender i izmiješate. Miješajte minutu dok smjesa ne postane glatka.
Stavite u frižider da se rashladi 30 minuta, a zatim poslužite.

b_181031083.jpgv1

Nova zvijezda serije Game of Thrones je Naomi Watts

b_181031092.jpgv1

Zdravi puding od čokolade i avokada možete napraviti za minutu