Uređaj SmartSleep će pomoći ljudima da se naspavaju i osjećaju manje umornim

b_180109121.jpgv1
Foto: Philips

Većina pametnih uređaja za praćenje spavanja uglavnom samo računaju koliko ste spavali i koliko ste se često budili, dok se novi uređaj kompanije Philips namjerava poigrati sa spavanjem kako bi pomogao ljudima da se osjećaju manje umoim.
Philipsov uređaj, nazvan SmartSleep, predstavljen je na ovogodišnjoj CES konferenciji. SmartSleep korisnicima neće samo davati statističke podatke o spavanju, već umjesto toga im želi poboljšati kvalitet spavanja, istakli su predstavnici holandske kompanije tokom prezentacije u Las Vegasu.

Foto: Philips

Foto: Philips

Uređaj se nosi poput trake za kosu oko glave i koristi dva mala senzora kako bi otkrio tok i način spavanja. Zanimljivi dio jeste kako Philips tvrdi da će ovaj uređaj intervenisati u skladu s klinički dokazanom tehnologijom kako bi doprinio boljem spavanju u realnom vremenu. Međutim, mnogima još nije najjasnije kako će SmartSleep funkcionirati.

Tehno stručnjaci predviđaju da će SmartSleep koristiti vibraciju i zvukove kao način opuštanja i podstrek za miran san.

Foto: Philips

Foto: Philips

Prema izvještaju iz Philipsa, 70 posto ljudi koji su imali probleme sa snom primijetili su kako se osjećaju manje umoima nakon korištenja SmartSleepa dvije sedmice.

Detalji o prodaji i cijenama Philipsovog uređaja još nisu poznati.

b_180109082.jpgv1

Djeca rođena u januaru su inteligentnija i češće postaju poznata

b_180109121.jpgv1

Uređaj SmartSleep će pomoći ljudima da se naspavaju i osjećaju manje umornim