Unuk Fidela Castra dijeli fotografije sa luksuznih putovanja i večera

1546940792_b_190108034.jpg
Foto: Instagram

Odmor na Rivijeri Maya. Posjeta crkvi Svete obitelji u Barceloni. BMW. Luksuzne večere i plovidbe jahtom. Takve opise bi Tony Castro, unuk pokojnog Fidela Castra, mogao objavljivati uz svoje fotografije na privatnom Instagram nalogu.
Životnom stilu mladića zavide najviše Kubanci koji su pobjegli od revolucije koju je pokrenuo Fidel Castro, pa zbog toga najviše nastoje da ga sataniziraju mediji s Floride gdje je kubanska emigracija veoma jaka.

Tony je sin od Antonija Castra Soto del Valle, poznatog kubanskog službenika za bejzbol i ortopeda, sina Fidela Castra. Tony je muški model i nije poznato da li je imao određeni ugovor s nekim preduzećem za svoja putovanja.

Mladić, u svojim ranim dvadesetim godinama, ima više od hiljadu pratilaca na Instagramu, a kubanska emigracija mu najviše zamjera zbog njegovog luksuznog životnog stila pitajući se ko plaća skupe izlete.

Fotografije objavljene prije nekoliko mjeseci izazvale su kontroverzu na društvenim medijima nakon što su ih objavili različiti mediji na jugu Floride. El Nuevo Herald dobio je slike od jednog od Tonyjevih pratilaca na Instagramu.

“Sve su životinje jednake, ali neke su jednakije”, napisao je Pedro Pérez na svom Facebooku, posuđujući citat iz knjige “Životinjska farma” Georgea Orwella, koja je navodno zabranjena na Kubi.

b_190108029.jpgv1

Potvrđena optužnica protiv direktora Fabrike Duhana Sarajevo Edina Mulahasanovića

1546940792_b_190108034.jpg

Unuk Fidela Castra dijeli fotografije sa luksuznih putovanja i večera