Uhapšeni razbojnici koja su pljačkali kladionice i kuće u KS

b_180202048.jpgv1
Foto: /Klix.ba
Policijski službenici Četvrte PU MUP-a KS jučer su uhapsili dvojicu muškaraca koji se sumnjiče da su izvršili nekoliko pljački na području Sarajeva.
Kako se navodi u saopćenju, službenici su u ulici Aleje Bosne Srebrene uočili su dvojicu nepoznatih muškaraca koji su izgledom odgovarali opisu razbojnika koji su 31.01.2018. godine opljačkali kladionicu “Pet plus” u ulici Vase Butozana u općini Novi Grad Sarajevo. Jedan muškarac je pobjegao, a službenici su uspjeli uhvatiti i uhapsiti B.N. rođen 1987. godine u Sarajevu.

On je tokom razgovora priznao da je sa K.F. koji je pobjegao, počinio više krivičnih djela među kojima su razbojništvo, teške krađe provaljivanjem u kuće, kao i teška krađa na naročito opasan način.

Prilikom pretresa kod B.N. je pronađena i oduzeta određena suma novca, dva mobilna telefona, određena količina nakita, kao i odjeća pogodna za vršenje krivičnih djela.

Istog dana oko 20:45 sati u ulici Ilhumana, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici su pronašli i uhapsili K.F., rođen 1977. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je skupa sa B.N. počinio počinio više navedenih krivičnih djela na području Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.N. i K.F. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih lica.

b_180202021.jpg

Novalić se sastao s radnicima Krivaje: Vjerujemo da ima šanse da se preduzeće digne iz pepela

b_180202048.jpgv1

Uhapšeni razbojnici koja su pljačkali kladionice i kuće u KS