U toku pregovori za avioliniju Mostar – Istanbul, za uspostavu potrebne subvencije

b_180511083.jpgv1
Foto: R. D./Klix.ba
Uspostavljanje aviolinije između Mostara i Istanbula sve je izvjesnije, a realizacija je moguća uz model subvencioniranja kakav je primijenjen kod linije Croatia Airlinesa sa Zagrebom.
Kako je naš portal već pisao, Mostar bi u narednom periodu, a najranije od jeseni, mogao dobiti redovnu avioliniju s Istanbulom. Komunikacija između Aerodroma Mostar i Turkish Airlinesa je intenzivna.

Političke delegacije su u vezi s tim već angažovane, a u sve je, kako saznajemo, uključen i Konzulat Republike Turske u Mostaru.

Za uspostavljanje linije između Istanbula i Mostara bit će potrebne subvencije, kao što je bio slučaj kod linije Croatia Airlinesa sa Zagrebom. Liniju za Zagreb subvencionira Vlada FBiH godišnjim iznosom od milion KM.

Turkish Airlines već se informisao o tehničkim karakteristikama Aerodroma Mostar i odredio da će najvjerovatnije letjeti avionom Airbus A319.

Podsjećamo, od 3. maja Croatia Airlines dva puta sedmično leti na relaciji Zagreb – Mostar, a 16. maja predviđen je prvi let niskotarifnog Eurowingsa za Njemačku. Iako su intenzivne spekulacije o letu Air Serbije između Mostara i Beograda, na tom planu još ništa konkretno nije urađeno.

b_180511063.jpgv1

Kreće nova kampanja Edina Džeke i Telemacha

b_180511083.jpgv1

U toku pregovori za avioliniju Mostar – Istanbul, za uspostavu potrebne subvencije