Sony bi mogao proizvesti kontroler za PlayStation s ekranom osjetljivim na dodir

1542200370_b_181114085.jpg
Kompanija Sony je prošle godine predala dokumente za patent koji se odnosi na kontroler namijenjen konzoli PlayStation koji posjeduje ekran osjetljiv na dodir.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Postojeći PlayStation kontroleri imaju centralno dugme osjetljivo na dodir koje omogućava korisnicima da koriste menije i obavljaju druge aktivnosti putem interfejsa baziranog na dodiru, a isto centralno dugme omogućava gamerima da pristupe većoj količini informacija kao što je npr. statistika.

Postavlja se pitanje kakav bi se sadržaj mogao prikazivati na ekranima osjetljivim na dodir, a pretpostavlja se da bi to mogle biti informacije o igri koje se inače prikazuju u heads-up sekciji na glavnom ekranu.

Novi kontroler bi na ekranu mogao ponuditi sasvim novi interfejs za informacije s konzole, kao i mogućnosti dijeljenja streama ili odgovaranje na nadolazeće pozive i zahtjeve za prijateljstvo.

Zanimljivo, Nintendov eksperiment sa sličnim kontrolerom je doživio neuspjeh, a to je ispravljeno lansiranjem konzole Switch, koja je postala prodajni hit s 20 miliona prodanih primjeraka.

Sonyjev kontroler s ekranom je zasad samo patent, ali postoji šansa da će se naći u paketu sa sljedećom generacijom konzole PlayStation, koja bi se trebala pojaviti najranije 2019., a najkasnije 2021. godine.

b_181114062.jpgv1

Windows 10 October 2018 Update ponovo dostupan nakon problema s bugovima

1542200370_b_181114085.jpg

Sony bi mogao proizvesti kontroler za PlayStation s ekranom osjetljivim na dodir