Sofia Vergara sedmu godinu zaredom najplaćenija televizijska glumica

b_181026038.jpgv2
Sofia Vergara (Foto: EPA-EFE)

Glumica Sofia Vergara ove godine je zaradila 42,5 miliona dolara, što je prema procjenama magazina Forbes čini najplaćenijom televizijskom glumicom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Vergara glumi u sitkomu “Moderna porodica”, a na vrhu je sedmu godinu zaredom. Osim na TV-u, Vergara je značajnu količinu novca zaradila zahvaljujući sponzorskim ugovorima i saradnjama s reklamnim kampanjama.

Na drugom mjestu najplaćenijih glumica je Kaley Cuoco, Penny iz serije “Teorija velikog praska”, koja je ove godine zaradila 24,5 miliona dolara. Ellen Pompeo iz serije “Uvod u autonomiju” zaradila je 23,5 miliona dolara i zauzela je treće mjesto, a slijede je glumice Mariska Hargitay i Julie Bowen.

Jim Parsons (Foto: EPA-EFE)

Jim Parsons (Foto: EPA-EFE)

Prema Forbesovim podacima, Vergara je od 1. juna 2017. do 1. juna 2018. godine zaradila mnogo više novca nego Jim Parsons, Sheldon iz serije “Teorija velikog praska”, koji se sa zarađenih 26,5 miliona dolara našao na prvom mjestu najplaćenijih televizijskih glumaca.

Deset najplaćenijih televizijskih glumaca za godinu su zaradili ukupno 181 milion dolara, dok je deset najplaćenijih televizijskih glumica zaradilo 168,5 miliona dolara.

Glumci serija “Teorija velikog praska” i “Moderna porodica” zauzimaju 10 od ukupno 20 mjesta na ove dvije liste.

b_181026070.jpgv1

ViK pozvao stanovnike Sarajeva da se ne rasipaju vodom

b_181026038.jpgv2

Sofia Vergara sedmu godinu zaredom najplaćenija televizijska glumica