Šest najboljih rasa pasa za porodice s malom djecom

b_180930048.jpgv1

Nije neuobičajeno da porodice s malom djecom žele udomiti psa. No postavlja se pitanje jesu li neke pasmine bolje prilagođene porodici s malom djecom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Postoje razne stvari koje trrebate razmotriti prije nego li udomite psa. Eva Radke s veterinarske klinike East San Rafael iz Kalifornije savjetuje da prvo morate razmotriti svoju svakodnevnicu.

“Postavite sebi pitanje jeste li aktivna porodica koja puno vremena provodi pješačeći, trčeći ili više volite ostati doma i uživati u filmovima ili domaćoj kuhinji. Kada shvatite kakvog je temperamenta vaša porodica takvog psa i udomite”, savjetuje dr. Radke.

Eva također savjetuje da psa nikada ne ostavljate bez nadzora s malom djecom, već da ih za svaki slučaj nagledate kada su zajedno.

Ovo su vrste rasa koje Eva savjetuje ako imate malo dijete u kući.

Mješanci

Iako ćete teško znati osobine psa kada ga usvojite, Radke je veliki zagovornik usvajanja mješanaca. Osim toga osobe iz azila omogućit će vam da dovete psa kući na testiranje prije nego počnete s udomljavanjem.

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Buldozi

Buldozi su u posljednjih nekoliko godina sve popularniji psi. Osim što su prijateljski nastrojeni prema ljudima mogu imati čak i smisao za humor, tvrdi dr. Radke. Također oni su savršeni psi za porodice koje žive u urbanim sredinama.

Bokseri

Ovi razdragani psi mogu biti veoma zabavni za vašu porodicu. Jako su aktivni, ponekad i previše nemirni. Međutim neka vas to ne plaši jer su ponekad pravi ljenjivci.

Doodleovi

Labradoodles i Goldendoodles su uzgojene pasmine koje su nastale miješanjem između pudli i labradora zlatnog retrivera. Budući da su zlatni retriveri poznati kao najprijateljskiji psi, dodavanjem inteligencije i društvene prirode pudlice dobit ćete savršenog psića.

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Zlatni retriveri

Ovo su veoma popularni porodični psi, zbog toga što su prijateljski nastrojeni, pametni i lojalni. Također su poznati po svom strpljenju što je ključno za porodice s malom djecom.

Labradori

Ovi psi su jako razigrani i aktivni, što ih čini idealnim za aktivnu porodicu s malom djecom. Brzo vas zavole, a lako ih je i dresirati.

180930011.1_xl.jpgv1

Uz nekoliko komada odjeće napravite čak 36 odjevnih kombinacija

b_180930048.jpgv1

Šest najboljih rasa pasa za porodice s malom djecom