SDP BiH: Obilježavanje 9. januara je nastavak djelovanja na štetu države BiH

b_190110153.jpgv1

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) na današnjoj sjednici osudilo je obilježavanje neustavnog praznika Dana Republike Srpske.
SDP BiH napominje da je na taj način nastavljeno neustavno djelovanje vlasti u entitetu RS što je praksa kojoj se država Bosna i Hercegovina mora suprotstaviti sa svim svojim pravosudnim i političkim kapacitetima.

“Podrška takvoj politici od službenika Republike Hrvatske te domaćih dužnosnika iz HDZ-a BiH pokazuje da je sinhronizovano djelovanje na štetu države rezultat koordiniranog rada destruktivnih političkih snaga”, saopćeno je iz SDP BiH.

Predsjedništvo SDP BiH poziva sve građane, činitelje međunarodne zajednice i domaće vlasti da poduzmu sve mjere na zaštiti ustavnog poretka u skladu sa svojim ovlastima.

Podržani su daljnji napori kantonalnih organizacija SDP-a na uspostavi vlasti u određenim kantonima, uz uvjerenje da će vlast biti formirana u što skorije vrijeme.

“Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima imenovanih zvaničnika u kantonima u kojim je proces formiranja vlasti završen, u saradnji sa Bosanskohercegovačkim blokom i ostalim partnerima”, saopćeno je iz SDP-a.

Razmatrano je i formiranje vlasti na ostalim nivoima, uz posebno žaljenje zbog neusvajanja amandmana zastupnika BH bloka na jučerašnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, kojim bi se osiguralo stavljanje u funkciju službi za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, te spriječila masovna imenovanja i zapošljavanja aktuelne Vlade u tehničkom mandatu, navodi se u saopćenju.

1547135318_190110140.1_xl.jpg

Zapaljeni autobus prevozio radnike Bosnalijeka koji su izašli u posljednji tren

b_190110153.jpgv1

SDP BiH: Obilježavanje 9. januara je nastavak djelovanja na štetu države BiH