Reklame na Super Bowlu oduševile i ove godine, donijele zaradu NBC-u od pet miliona dolara

1517817672_b_180205009.jpg
Kompanije koje žele reklamirati svoje proizvode na Super Bowlu pripremaju se cijlu godinu kako bi svoje proizvode predstavili na što maštovitiji i originalniji način. O reklamama se priča mjesecima prije iako imaju prostora samo 30 sekundi.
Iako su kratke, ove reklame su ujedno i najskuplje. NBC koji je prenosio ovaj najvažniji sportski događaj Amerike, zaradio je pet miliona dolara samo od reklama.

Ovogodišnje reklame karakteristišu poznate ličnosti i specijalni efekti. Među najboljim prema mišljenju gledatelja je reklama kompanije Mountain Dew koja je angažovala Oetera Dinklageas i Morgana Freemana koji se bore repom kroz pjesme Busta Rhymesa “Look At me Now” i Missy Elliot “Get Your Freak On”. Također simoblizuju borbu vatre i leda.

“Procter nad Gamble” nasmijao je ove godine gledaoce reklamom sličnoj onoj za Old Spices, samo je umjesto stickera za muškarce “glavni glumac” detrdžent za veš Tide.

Rum Trucks prisjetio se Dr. Martina Luthera Kinga ubacivši njegov govor u svoju reklamu o posvećivanju života služeći drugima.

“Službe jer ih pokreće viša sila, služe jer dijele odgovoost i posvećenost s porodicom i zajednicom, službe jer su oni muškarci i žene svog svijeta, služe jer znaju da mogu biti više ljubazni”, kažuu reklami promovirajući svoje kamione.

Coca Cola je i ove godine objavila reklamu koja slavi različitost koju nudi naša planeta pa se u kratkom videu pojavljuju različite zemlje, parovi, pokrivene žene, gej parovi itd.

Reklamu rivala Pepsi krase Cindy Crawford i Britney Spears s kojima se želi pokazati kako je Pepsi neprolazan generacijama i da uvijek predstavlja zabavu.

“M&M” angažovaoj e Dannyja DeVitu za ovogodišnju reklamu koja je puna humora.

b_180204095.jpgv1

Kylie Jenner rodila djevojčicu, sreću podijelila s fanovima na Instagramu

1517817672_b_180205009.jpg

Reklame na Super Bowlu oduševile i ove godine, donijele zaradu NBC-u od pet miliona dolara