Pogledajte reakciju Elona Muska za vrijeme lansiranja najsnažnije rakete na svijetu

b_180210083.jpgv1
National geographic objavio je video koji je zabilježio reakciju Elona Muska, oca kompanije SpaceX, za vrijeme uspješnog lansiranja rakete Falcon Heavy.
Podsjećamo, najveća raketa kompanije SpaceX uspješno je lansirana s Kennedy Space Centra na Floridi 6. februara. Riječ je o najsnažnijoj raketi na svijetu i predstavlja najveću prekretnicu privatnog sektora svemirskih putovanja.

Sve je pratio i Elon Musk, poznat kao direktor kompanije Tesla i osnivač kompanije koja je izgradila raketu – SpaceX. Njegove reakcije tokom lansiranja mogu se opisati kao reakcije dječaka koji je ostvario svoj san.

Naravno, Musk tu neće stati jer Falcon Heavy ima za cilj učestvovati u mnogim misijiama, uključujući i prvu misiju s posadom u režiji SpaceX-a, uključujući i putovanje na Mars.

Začin događaju bio je teret u raketi – primjerak električnog automobila Tesla Roadster. Automobil trenutno plovi svemirom i konačni cilj je da Roadster ostane u međuprostoru između naše i Crvene planete i u sljedećih više milijardi godina ostane kružiti oko Sunca.

b_180210085.jpgv1

U prevrtanju autobusa u Hong Kongu poginulo 18 ljudi, više od 60 povrijeđenih

b_180210083.jpgv1

Pogledajte reakciju Elona Muska za vrijeme lansiranja najsnažnije rakete na svijetu