Podignut optužni prijedlog protiv sudije koji je svirao skandalozan penal u Srbiji

b_181011013.jpg
Foto: kurir.rs
Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužni prijedlog protiv nogometnog sudije iz Jagodine Srađana Obradovića koji se tereti za zloupotrebu službenog položaja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ovaj arbitar tereti se da je u maju ove godine na meču između Spartaka i Radničkog iskoristio svoj službeni položaj te da je, protivno pravilima, favorizovao domaći tim te da ih je stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.

Penal koji je Obradović dosudio na pomenutom meču jedan je od najčudnijih ikada kada su u pitanju utakmice na ovom nivou, a odmah nakon utakmice video je postao viralan na društvenim mrežama zbog čega je i pokrenut postupak protiv ovog sudije.

“Sa mjesta na kojem sam stajao, vidio sam spuštenu ruku igrača i zato sam mislio da je bilo igranje rukom. U momentu kada sam svirao penal, prišao mi je kapiten Radničkog i pitao me da li sam siguran, na šta sam mu rekao da jesam jer sam vidio igranje rukom”, kazao je Obradović u svoju odbranu.

Ova odluka srbijanskog sudije nije prva greška koju je napravio u svojoj karijeri, a javnost u Srbiji pamti niz njegovih grešaka u kojima je direktno utjecao na ishode rezultata. Upravo zbog toga, u proces protiv njega uključeni su i viši organi.

b_181010148.jpgv1

Arda Turan slomio nos poznatom turskom pjevaču pa s pištoljem otišao u bolnicu

b_181011013.jpg

Podignut optužni prijedlog protiv sudije koji je svirao skandalozan penal u Srbiji