PDP: Očekujemo da dom naroda usvoji izmjene izbornog zakona o uvođenju skenera i videonadzora

b_180311038.jpg
Partija demokratskog progresa (PDP) očekuje da će delegati u Domu naroda parlamenta BiH usvojiti Prijedlog izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH kojima se predviđa uvođenje elektronskih skenera glasačkih listića i videonadzora na biralištima.
PDP smatra da bi se na ovaj način “spriječili planovi za izboru krađu i omogućili fer i regularni izbori”.

Iz ove stranke navode da su poslanici SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH bili protiv ovog prijedloga zakona, dok su podržali uvođenje akciza, a potom “Srbe i dalje ostavili bez konstitutivnosti u četiri kantona Federacije BiH”.

Predstavnički dom parlamenta BiH usvojio je 7. marta po hitnom postupku Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, kojim se predviđa skeniranje glasačkih listića u svrhu utvrđivanja rezultata izbora, uz
zaključak da se ovaj zakonski prijedlog uputi Domu naroda na razmatranje po hitnom postupku.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je juče da je neprihvatljiv ovaj zakonski prijedlog, koji je predložila grupa poslanika iz SDP-a, SBB-a i DF-a, jer je riječ o korekcijama koje nisu cjelovito rješenje, te najavio da će SNSD u Domu naroda parlamenta BiH tražiti većinu da takav prijedlog bude odbačen. “Mislim da imamo tu većinu”, rekao je Dodik.

b_180311023.jpgv1

Mladi student srušio 13 godina star svjetski dvoranski rekord na 400 metara

b_180311038.jpg

PDP: Očekujemo da dom naroda usvoji izmjene izbornog zakona o uvođenju skenera i videonadzora