Osma sezona serije American Horror Story stiže 12. septembra

b_180722061.jpgv1
Američka televizija Fox (FX) 12. septembra 2018. godine počet će s emitovanjem osme sezone svjetski popularne serije ” American Horror Story” naslovljene kao “Apocalypse”.
Gledatelji u Sjedinjenim Američkim Država moći će 12. septembra ove godine premijerno gledati prvu epizodu osme sezone popularne serije čiji je kreator Ryan Murphy. Još uvijek zvanično nije objavljeno kada će početi emitovanje u Velikoj Britaniji iako se očekuje da to bude sedam dana nakon američke premijere.

FX je prije zvaničnih detalja vezanih za osmu sezonu najavio i devetu sezonu American Horror Storya, a koja će biti emitovana iduće godine. Fanovi serije ovo su protumačili kao potvrdu popularne teorije da svaka od sezona zapravo predstavlja po jedan krug pakla iz epskog spjeva Inferno italijanskog pjesnika Dantea Alighierija.

Murphy je otkrio kako će “Apocalypse” biti takozvani crossover priče između prve i treće sezone, odnosno sezona Murder House i Coven. On je rekao i da se osma sezona ne može porediti ni s jednom ranijom te da će se “velika stvar dogoditi u petoj epizodi”.

Američka televizija prije nekoliko dana objavila je zvaničnu fotografiju kojom najavljuje osmu sezonu, a na kojoj je prikazana ruka demona kako dodiruje dijete.

Mediji prenose da će u novoj sezoni glumiti svi glumci koji su glumili i u prethodnih sedam sezona poput Sarah Paulson, Kathy Bates i Evan Peters, zatim Adina Porter, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman i Billie Lourd.

Glumica Emma Roberts, koja je u trećoj sezoni glumila Madison Montgomery također je potvrdila da će glumiti u “Apocalypse” dok će kultna i slavna britanska glumica Joan Collins igrat “glamuroznu” baku Petersovog komičnog frizera.

Billy Eichner na svom zvaničnom Twitter profilu objavio je zajedničku fotografiju glumaca, ali je preko lica jednog stavio animaciju duha. Ovo je bilo dovoljno da fanovi krenu nagađati kako se na scenu ponovo vraća nikada prežaljena Jessica Lange.

b_180722087.jpgv1

Lieberman: Izrael će otvoriti glavni trgovinski prelaz sa Gazom ako se održi primirje

b_180722061.jpgv1

Osma sezona serije American Horror Story stiže 12. septembra