Obuća: Potpisan je sporazum o formiranju vlasti u BPK, vanredna sjednica u ponedjeljak

b_190111090.jpgv1
Foto: Klix.ba
Poslanici nove parlamentarne većine u Skupštini BPK Goražde koju predvode SDA, LS i Stranka za BiH uputili su zahtjev za sazivanje vanredne sjendice kantonalnog parlamanta u ponedjeljak 14. januara u 10 sata, te ovlastili zastupnicu SDA Aidu Obuću da predsjedava Skupštinom i potpisuje akte sa vanredne sjednice.
Zahtjev je upućen nakon što je 13 poslanika nove većine potpisalo načelni sporazum o formiranju vlasti u ovom kantonu, dok je prethodno zastupnik Goraždanske priče Sejad Tatarin napustio Građanski blok i priključio se novoj većini.

“Potpisan je okvirni sporazum o formiranju vlasti u BPK Goražde između tri političke partije SDA, Liberalne stranke i Stranke za BiH, a dio parlamentarne većine su i zastupnici Denis Kulović i Sejad Tatarin. Trenutno imamo većinu od 13 poslanika, ali u pregovorima smo i dalje i vjerujemo da će ovaj broj biti veći. Ja sam ovlaštena da vodim vanrednu sjednicu koja je zakazan u ponedjeljak u 10 sati, a na samoj sjednici će biti utvrđen dnevni red. Mi smo čekali da druga strana formira vlast, također smo vodili pregovore sve vrijeme i u sljedećoj sedmici ćemo imati i mnogo konkretnijih stvari”, kazala je Obuća.

b_181226046.jpgv1

Vjekoslav Domljan: BiH je najmanje globalizirana evropska zemlja, njen opstanak je u pitanju

b_190111090.jpgv1

Obuća: Potpisan je sporazum o formiranju vlasti u BPK, vanredna sjednica u ponedjeljak