Nurkić: Igrat ću još agresivnije, želim biti u najboljem defanzivnom timu sezone

b_181012012.jpgv1
Jusuf Nurkić (Foto: EPA-EFE)
Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić kazao je američkim medijima da ove sezone planira dodatno poboljšati igru u odbrani i da mu je cilj na kraju sezone biti u najboljem defanzivnom timu sezone.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nurkić je u izjavi za zvaničnu stranicu NBA lige rekao kako će dodatno pojačati pristup u odbrani te da će u narednoj sezoni igrati puno agresivnije.

Kako kaže, svjestan je da neće moći izblokirati svaki udarac, ali je rekao da će otežati svojim protivnicima svako zakucavanje ili polaganje.

“Želim biti u najboljem defanzivnom timu sezone, ove godine ću vjerovatno biti mnogo agresivniji u odbrani. Iako to možda neće izgledati tako, odlučio sam imati agresivniji pristup. Ovo je najjača liga svijeta, mnogi vrhunski igrači su tu i iako možda neću blokirati svaki šut, dat ću sve od sebe da otežam svako polaganje ili zakucavanje”, istakao je Nurkić.

Navijači Portlanda ove sezone imaju visoka očekivanja od Nurkića koji je i sam najavio da očekuje puno bolju timsku igru, a cilj kluba je opet plasman u play-off.

b_181011146.jpgv1

Dodik: Komšić je svađama s Hrvatskom i Srbijom poremetio regionalne odnose

b_181012012.jpgv1

Nurkić: Igrat ću još agresivnije, želim biti u najboljem defanzivnom timu sezone