Neobična maca sa četiri uha konačno pronašla svoj "zauvijek dom"

b_181219031.jpgv2
Fotografija: Cats on Catnip
Svaki ljubimac ima svoju priču, neki su udomljeni sa ulice a neki iz skloništa a neki su ostavljani više puta. Jedna od priča koje su počele tužno je i priča o mački koja se zove Yoda a koja ima četiri uha.
Maca je provodila dane u košarici u jednom od njujorških barova, te su oni koji se odluče uzeti mačku uzimali njenu braću i sestre, a ona je ostajala u košarici jer ima četiri uha.

Jednu večer su je slali “iz ruke u ruku” i ismijavali njena četiri uha kada je 65-godišnja Valerie ušla u bar sa svojim suprugom i ugledala je. Njen muž Ted je osjetio potrebu da priđe mačiću Yodi te je mačak također krenuo prema njemu.

“Nekoliko sekundi kasnije, mačić se sklupčao na Tedovom ramenu i tu i zaspao. Osvojio ga je i Ted i ja smo ga poveli kući i nazvali Yoda. Ispričali su nam da je mačić dio velikog legla ali da ga dugo niko nije htio jer je neobičan, te da je često bio tema ismijavanja u baru”, rekla je Valerie.

Ime je dobio po liku iz Star Warsa, a u porodicu se odlično uklopio jer su oni u skorijem periodu izgubili mačku koju su imali 20 godina.

“Nikad nismo vidjeli nešto slično Yodi, odmah smo ga odveli veterinaru i saznali da ni on nikada nije vidio macu sa četiri uha. Drago nam je što to što ima četiri uha ne znači da je bolestan ili da ga to žulja. Ljudi nas često pitaju da li smo namjerno rezali uši Yodi da bi on izgledao tako, te im je neobičan njegov izgled”, rekla je Valerie.

b_181219035.jpgv1

100 godina Panasonica: fantastična ostavština kao zalog za budućnost kompanije

b_181219031.jpgv2

Neobična maca sa četiri uha konačno pronašla svoj "zauvijek dom"