MUP USK pretresa kuću i stan člana Predsjedništva SDA Asima Kambera

b_180515077.jpgv1
Foto: Normala.ba

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK pretresaju porodičnu kuću i stan u vlasništvu Asima Kambera, federalnog zastupnika, člana Predsjedništva SDA i predsjednika Općinskog odbora SDA Sanski Most, objavili su lokalni portali.
Nezvanično, pretresi stambenih objekata visokopozicioniranog člana SDA vrše se prema nalogu Tužilaštva USK, a ispred Kamberove kuće u sanskom naselju Pobriježje i stana u centru Sanskog Mosta parkirana su službena vozila Ministarstva unutrašnjih poslova USK.

Iz MUP-a USK za Klix.ba nisu mogli potvrditi ovu informaciju, uputivši nas na Tužilaštvo USK. U Tužilaštvu su, pak, kazali da ne mogu davati informacije po ovom pitanju te da će se naknadno oglasiti.

Prema informacijama Žurnala, Tužilaštvo USK Kambera tereti za krivično djelo ometanja pravde. On je, naime, na svom blogu prije nekoliko dana objavio transkripte i dokumentaciju iz predmeta istrage o kriminalu u JP “Šume USK” koji nisu još bili prezentirani u sudskom postupku.

Foto: Normala.ba

Foto: Normala.ba

Kako navode izvori Žurnala, neki tragovi u ovom predmetu su vodili i prema samom Kamberu, te je javnim objavljivanjem dokumenata iz istražnog postupka pokušao to osujetiti.

Kamber je prije nekoliko dana na svom blogu prvi objavio i kompromitirajući snimak delegata u Domu naroda Admira Hadžipašića (A SDA), koji se nakon toga odlučio povući iz političkog života.

Osim toga, na prvog čovjeka SDA Sanski Most prije nepunih mjesec dana fizički je nasrnuo sugrađanin Mujo Sinanović, nanijevši mu tjelesne povrede.

Više informacija o pretresima u Sanskom Mostu biće poznato uskoro.

b_180515052.jpgv1

Kič i šund u centru Sarajeva: Maturanti sarajevske Prve gimnazije slave uz turbofolk hitove

b_180515077.jpgv1

MUP USK pretresa kuću i stan člana Predsjedništva SDA Asima Kambera