Muhamed Ramović odlučio ostati gradonačelnik Goražda

b_181109083.jpgv1
Foto: Klix.ba
Muhamed Ramović, aktuelni gradonačelnik Goražda i dalje će obavljati ovu funkciju dok će svoj mandat prepustiti narednom kandidatu sa liste NBL-a, potvrdio je na konferenciji za novinare.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Budući da su interesi BPK i grada Goražda ispred svih ličnih, karijernih i materijalnih interesa Ramović je vodio intenzivne razgovore sa članstvom, simpatizerima i predsjedništvom NBL-a o svom budućem angažmanu. Također je provedena anketa na uzorku od dvije hiljade ispitanika o tome da li gradonačelnik Ramović treba da prihvati mandat u Skupštini BPK Goražde kao kandidat sa najvećim brojem osvojenih glasova, ili treba da nastavi svoje političko djelovanje kao gradonačelnik po kojoj on nastavlja obavljati funkciju gradonačelnika Grada Goražda i prepušta mandat narednom kandidatu sa liste”, istaknuto je na press konferenciji.

Istaknuto je također da su posljednji izbori u BiH dokazali su da je “sistem u kojem živimo nazadovao u odnosu na prethodne godine, te da se sigurnim koracima udaljavamo od demokratskih vrijednosti, morala i osjećaja za dobro cjelokupne društvene zajednice”.

“Ovo nema nikakve veze za rezultatima političkih subjekata koji su kampanju vodili na dostojanstven i zakonom predviđen način, već sa onima koji su svoj uspjeh na izborima kupili i onima koji su svoje pravo da učestvuju u kreiranju stabilne političke situacije prodali”, smatraju u NBL-u.

U NBL tvrde da je situacija u BPK, osim nezavidnog finansijskog stanja u budžetu kantona, usitnjavanjem političkih subjekata dodatno zakomplikovana, te da članovi ove stranke žele preuzeti odgovornost i raditi u interesu svih građana.

“Razgovaramo sa političkim opcijama koje imaju istu viziju razvoja i budućnosti prostora na kojem živimo, te na partnerskim i osnovama uvažavanja i međusobnog poštovanja želimo napraviti okvir zajedničkog djelovanja”, istaknuto je.

181109062.2_xl.jpgv2

Okovani Zijah Sokolović prošetao Sarajevom, građanima poklonio nesvakidašnji performans

b_181109083.jpgv1

Muhamed Ramović odlučio ostati gradonačelnik Goražda