Mayweather: Neću se boriti u MMA, zatečen sam svim lažima

b_181108030.jpgv1
Foto: AFP
Penzionisani američki bokser Floyd Mayweather potvrdio je preko društvenih mreža da se 31. decembra neće boriti s Tenshinom Nasukawom, majstorom kickboksa i da je sve plod lažnih informacija.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, Mayweather je potpisao ugovor s Rizinom, organizacijom koja je odmah najavila veliki meč protiv Japanca Nasukawe, ali je Amerikanac sve demantovao i rekao da to nije meč za čitav svijet već da je trebao biti samo za posebne goste.

“Sada kada sam opet u SAD-a nakon dugog i razočaravajućeg boravka u Tokiju, našao sam vremena da se obratim svojim navijačima i medijima o nadolazećoj manifestaciji koja je najavljena za 31. decembar. Ja, Floyd Mayweather, nikada nisam pristao na zvaničnu borbu sa Tenshinom Nasukawom i uz dužno poštovanje njemu, nikada nisam ni čuo za njega. Dobio sam prijedlog da učestvujem u devetominutnoj egzibiciji koja traje tri runde, protiv protivnika po izboru organizacije Rizen, a prva informacija koju sam dobio je bila da će borba biti pred malo gledatelja uz veliku naknadu”, kazao je Floyd Mayweather.

On se nakon toga izvinio svim svojim navijačima zbog lažnih informacija, a sada nije poznato da li će se 31. decembra uopšte boriti s ovim Japancem i kakve će sankcije snositi organizacija Rizon.

“Ova meč je najavljen kao ‘specijalni’ i čisto je bio uz svrhu zabave, a ne kao zvanična borba koja bi se prenosila širom svijeta. Kada smo stigli na konferneciju za medije, moj tim i ja smo bili zatečeni pravcem u kojem je sve ovo krenulo. Želim se izviniti svim svojim navijačima zbog pogrešnih informacija koje su se mogle čuti i moram vam reći da su svi dogovori napravljeni bez mog prisustva. Nisam želio praviti ispad zbog svojih navijača odmah na konferenciji za medije, ja sam bokser u penziji koji zarađuje puno novca za svoje pojavljivanje, govore i predstave”, kazao je Mayweather.

b_181108009.jpgv1

Di Francesco o Džekinim problemima sa završnicom: Edin uvijek može bolje

b_181108030.jpgv1

Mayweather: Neću se boriti u MMA, zatečen sam svim lažima