JUB slavi 20 godina uspješnog poslovanja u BiH

b_180509063.jpgv1

U ovoj godini JUB proslavlja jubilej od 20 godina postojanja u Bosni i Hercegovini i 143 godine svoga rada i postojanja. Ova godišnjica, sa kojom se mogu pohvaliti rijetke firme, ima veliki značaj za JUB koji stalno radi na unaprijeđenju poslovanja. Dugogodišnje uspješno poslovanje firme ukazuje na poštovanje tradicije, uposlenika, kupaca i okoline.
Profesionalni rad i zalaganje menadžmenta i uposlenika JUB-a u BiH dokazan je zavidnim i uspješnim rezultatima na tržištu Bosne i Hercegovine.

JUB je i pored neizvjesne ekonomske situacije u zadnjim desetljećima bilježio stalni rast, povećao broj uposlenika i proširio se na strana tržišta. Prije svega, očuvao blisku vezu sa kupcima koji su uvijek znali prepoznati kvalitet JUB-ovih proizvoda i ostali vjerni firmi. Firma je ostala slovenačka, sa domaćim vlasnicima, a sa svojim iskusnim stručnjacima koji stalno brinu o vlastitom razvoju. Sjedište firme se još od 1875. nalazi na istoj lokaciji, a fabriku su sa novim proizvodnim pogonima tokom godina širili, osavremenili i razvijali u saradnji sa lokalnom zajednicom.

Čvrsto opredjeljenje firme ostaje kontinuirani razvoj inovativnih i kvalitetnih proizvoda, te usluga koje već tradicionalno cijene kako domaći tako i evropski kupci, te želja za očuvanje povjerenja i u budućnosti.

JUB je danas slovenačka savremena i međunarodno priznata proizvodna firma sa jakim vlastitim robnim markama, kojih čak 75% prodaje van zemlje. Firma je prisutna na više od trideset tržišta i u top deset je najviše internacionaliziranih slovenačkih firmi. Sa više od 570 uposlenika posluje preko svojih trinaest zavisnih društava koje ima u deset država i koje su u 100-postotnom vlasništvu matičnog društva JUB-H d.d.

JUB kao jedan od vodećih proizvođača boja i maltera i jugoistočnoj Evropi opredijeljen je ne samo na održavanje zadovoljstva svojih kupaca koji cijene kvalitet JUB-ovih proizvoda i usluga nego i na partnersku saradnju sa najboljim dobavljačima, te na odgovorno ponašanje prema okolini i zaposlenima i to je cilj kojem će JUB težiti i u budućnosti.

U ovih 20 godina JUB je nastojao poboljšati poslovni ambijent u Bosni i Hercegovini i ostao je posvećen svojoj strategiji i vjerovanju u bolje sutra. Uspjeli smo pokazati da rad, profesionalnost, vizija i istrajnost može biti sastavni dio ekonomije u Bosni i Hercegovini. I zato danas ponosno slavimo ovaj jubilej sa našim vjernim klijentima i svim građanima naše lijepe zemlje.

b_180509050.jpgv2

Za tri mjeseca prikupljeno 97 miliona KM od akciza, još uvijek nema dogovora o raspodjeli

b_180509063.jpgv1

JUB slavi 20 godina uspješnog poslovanja u BiH