Dvanaesti Sarajevo Sberbank polumaraton će biti najveći do sada

1523873842_b_180416053.jpg

Sve je počelo kao simbolična utrka kojom se želio obilježiti Međunarodni dan bez automobila. Danas se sarajevski Sberbank polumaraton smatra jednim od najznačajnijih događaja u trkačkoj zajednici u regionu, ali i šire. U septembru nas očekuje njegovo 12. izdanje za koje se smatra da će biti najmasovnije do sada.
Dugogodišnju saradnju Udruženja Marathon i Sberbank BH ove godine obilježava generalno pokroviteljstvo ovog najmasovnijeg sportsko-rekreativnog događaja.

“I kada nam se čini da trčimo u mjestu, stižemo daleko. Na tom putu trebamo pomoći drugima da bismo pomogli sebi. Ovo je naša korporativna filozofija kojom se vodimo, i u duhu koje nastavljamo naše partnerstvo sa Udruženjem Marathon. Naša saradnja je započela dolaskom Sberbanke na bh. tržište, a sada je dodatno osnažujemo potpisivanjem trogodišnjeg generalnog sponzorstva polumaratona, koji duže od deceniju predano radi na promociji sporta i zdravog načina života“, izjavio je Vedran Peršić, direktor marketinga i komunikacija Sberbank BH. “Znamo da kada daješ najbolje od sebe, možeš očekivati najbolje za sebe”, dodaje Peršić.

Direktor udruženja “Marathon” Erol Mujanović je izjavio: “Veoma smo sretni zbog nastavka saradnje sa ovako prestižnom kompanijom sa kojom očigledno dijelimo mnoge zajedničke vrijednosti. Ono što nas još više raduje jeste činjenica da ćemo uz pomoć Sberbank ponuditi ove godine izvrsno iskustvo svim učesnicima polumaratona, a ono se ogleda u startnom i finišerskom paketu kao i u mnogim drugim elementima manifestacije. Također veoma su značajna još dva aspekta koja će nam ova saradnja dozvoliti da nastavimo razvijati. Prvi je izvrstan uticaj na lokalni ekonomski razvoj jer će polumaraton i ove godine donijeti gradu nekoliko hiljada noćenja. Drugi aspekt u oblasti društvene odgovornosti je promjena životnog stila kod naših sugrađana na čemu ćemo raditi svakodnevno sve do samog polumaratona. Kao organizacija veoma smo sretni i zahvalni Sberbank timu što je prepoznao kvalitet i odlučio se nastaviti saradnju sa nama”.

Sarajevo Sberbank polumaraton će se održati 16.9.2018. i okupit će hiljade trkača.

b_180416031.jpgv1

Gibonni najavio spektakularni koncert 8. juna na banjalučkom Kastelu

1523873842_b_180416053.jpg

Dvanaesti Sarajevo Sberbank polumaraton će biti najveći do sada