Direktor Shenzhen Opena opominje: Tenis i turniri ne smiju zavisiti od Nadala i Federera

b_180916056.jpgv1
Rafael Nadal i Roger Federer (Foto: EPA-EFE)
Direktor Shenzhen Opena Leon Sun rekao je kako bi svaki turnir volio dovesti Rafaela Nadala i Rogera Federera, ali i da tenis ne smije zavisiti od dva čovjeka.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Na prvom turniru na kineskoj turneju prijavljeni su, između ostalih, Andy Murray, David Goffin i Stefanos Tsitsipas, koji pretenduje na sam svjetski vrh.

“Andy je prvak. Već je osvajao turnir ovdje 2014. godine i to je dobro za nas. Shenzhen je dobra prilika za njega da se opet vrati”, rekao je Sun za Tennis World.

Prošle godine je Alexander Zverev bio prvi nosilac, a ove godine ga nema zbog popunjenog rasporeda, dok je Sun spomenuo i Nadala i Federera.

“Svaki turnir bi volio dovesti velike igrače kao što su Nadal i Federer, ali naravno, ponekad se ti momci ne odlučuju igrati turnire iz 250 serije zbog Grand Slamova i većih turnira. Teško je i za njih igrati svaki turnir na svijetu. Međutim, jednog dana će se i ta velika imena penzionisati, a turniri i tenis se ne mogu zavisiti od dva čovjeka. Morate napraviti dobar turnir, kvalitetan tenis i uslugu da biste privukli navijače”, istakao je Sun.

Inače, turnir u Shenzhenu se igra od 24. do 30. septembra, a najbolji bh. teniser Damir Džumhur na njemu brani polufinale ostvareno prošle godine.

b_180916045.jpgv2

Gej parada u Beogradu protekla mirno, među okupljenima Ana Brnabić, ministri i gradonačelnik

b_180916056.jpgv1

Direktor Shenzhen Opena opominje: Tenis i turniri ne smiju zavisiti od Nadala i Federera