Crnadak: Dodik nije uspio da posjetu Lavrova iskoristi za svoju kampanju

b_180923022.jpgv1
Posjeta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova bila je veoma uspješna i potvrdila je prijateljske odnose sa Rusijom, naveo je u saopćenju ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najvažnije poruke koje smo čuli, kako je rekao, bile su da Rusija čvrsto podržava Dejtonski sporazum, da se stvari u BiH mogu mijenjati isključivo dogovorom dva entiteta i tri naroda i uvjeren je da su ove poruke prihvatljive za svakoga u BiH.

“Veoma je važno što je ministar Lavrov posjetio Republiku Srpsku i što je jasno poručio da se Rusija neće miješati u izbore, te da nema svoje favorite među partijama i pojedincima u Republici Srpskoj i BiH. Jučerašnje izjave Milorada Dodika i sramno izvještavanje RTRS-a i drugih medija koje on kontroliše rezultat su činjenice da Dodik nije uspio da ovu posjetu iskoristi za svoju predizbornu kampanju”, kazao je Crnadak.

Ministar Lavrov je, navodi, pokazao diplomatsku veličinu izbalansiranim i otvorenim nastupom, kao i izražavanjem interesovanja za slučaj „David Dragičević“, koji je najvažnije pitanje trenutno u Republici Srpskoj.

“Bez obzira na negativne stavove predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nastaviću da pomažem internacionalizaciji ovog slučaja u narednom periodu, jer vjerujem da se tako doprinosi njegovom rješavanju“, izjavio je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

b_180923012.jpgv1

Bećirović: Učiniti ću sve da imenujemo nove i sposobne ambasadore

b_180923022.jpgv1

Crnadak: Dodik nije uspio da posjetu Lavrova iskoristi za svoju kampanju