Christensen želi napustiti Chelsea u januaru ako ne bude standardan u početnoj postavi

b_181019121.jpgv1
Andreas Christensen (Foto: EPA-EFE)
Dvadesetdvogodišnji nogometaš Andreas Christensen je odlučan da u januaru napusti Chelsea ukoliko do Božića ne postane standardan član prve postave Plavaca.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Christensen se nalazi na Stamford Bridgeu nakon dvije uspješne sezone na posudbi u Borussiji M'Gladbach, ali na novu posudbu nije spreman. To tvrdi njegov otac Sten, koji ga ujedno i zastupa.

Dvadesedvogodišnji stoper još uvijek nema ligaški nastup za Chelsea u novoj sezoni jer stoperski par čine Antonio Rudiger i David Luiz. a Plavci još uvijek nisu upisali poraz.

Istina, Christensen je igrao u kup takmičenjima, ali to sjajnom mladom igraču nije dovoljno.

“Ako se situacija ne promijeni do Božića, razgovarat ćemo s čelnicima kluba i pitati šta možemo uraditi za Andreasa. Za mene nova posudba nije rješenje, ili Chelsea, ili će otići. Posudba nije optimalno rješenje za Andreasa. Chelsea nažalost ima previše igrača koji idu na posudbe ako nisu potrebni klubu, a Andreas ne treba biti dio toga. Smatram da ćemo pokušati odvesti Andreasa iz Chelseaja tokom zime ako ne bude igrao do Božića”, izjavio je Sten.

Chelsea je primio samo jedan gol u tri utakmice na kojima je Christensen nastupio u ovoj sezoni, ali u tri prosljednje utakmice Premiershipa nije bio ni na klupi.

Međutim, menadžer Plavaca Maurizio Sarri nije spreman otpisati mladog defanzivca.

“Ne interesuje me njegov otac. Mislim da su prvi dio sezone David Luiz i Antonio Rudiger odigrali veoma dobro tako da nije lako praviti izmjene. U posljednjih šest utakmica je odigrao tri. Evropska liga njegovom ocu možda nije važna, ali nama jeste”, poručio je Sarri.

b_181019087.jpgv1

Malena Dalal izašla iz bolnice: Krajiška lavica je pravo malo čudo

b_181019121.jpgv1

Christensen želi napustiti Chelsea u januaru ako ne bude standardan u početnoj postavi